Foto: DELFI Aculiecinieks
"Šodien braucu pa Tallinas šoseju uz Limbažiem. Uzreiz aiz Baltezera nokļuvu sastrēgumā, kuru izraisīja Militārās policijas transporta kolona, kura ar bākugunīm pavadīja divas kravas mašīnas ar pontonu tiltu un dažas vieglās automašīnas. Kolona kustējās ar ātrumu 40 km/h līdz 50 km/h un to nevarēja apdzīt. Tāpat pretim braucošie tika burtiski "grūsti" malā no divu priekša braucošo Militārās policijas mašīnu puses," – raksta autovadītājs Artūrs.

"Tā arī braucu aiz viņiem līdz Saulkrastiem, kas aizņēma apmēram pusstundu. Tā kā sapratu, ka laikā līdz Limbažiem netikšu, meklēju apkārtceļu.

Domāju, ka šāda darbība ir vienkārši ņirgāšanās par cilvēkiem. Kolonā bija parastas automašīnas, kurām nebūtu problēmas iekļauties parastā satiksmē. Tomēr nezināmu iemeslu dēļ tika kavēta satiksme uz viena no galvenajiem valsts auto ceļiem, neļaujot citiem braukt saprātīgā ātrumā.

Man gan nav īsti saprotams, kas pontonu tiltā ir tik svarīgs, ka tas šādi jāpārvadā un kādi visas tautas labdari un super svarīgie cilvēki sēdēja pavadītajās vieglajās mašīnās. Manuprāt, visi šie transporta līdzekļi varēja iekļauties satiksmē arī bez citu braucēju traucēšanas.Bet kur nu man, vienkāršam nodokļu maksātājam spriest par to. Tad, kad kungiem jābrauc, es taču varu pastāvēt maliņā vai braukt pa šoseju uz 50 km/h. Galu galā pontonu tilta un augsto kungu vešana, taču pilnībā attaisno pārējo bauru nokavētos darbus.

Kad augstie kungi bija pavadīti, tām pašām Militārās policijas mašīnām gan nekas netraucēja atpakaļ braukt jau bez bākugunīm ar ātrumu ap 120 km/h. Pamanot, ka šos filmē, gan ātrumu nometa.

Par šo faktu griezīšos ar iesniegumu arī Aizsardzības ministrijā un lūgšu izvērtēt bākuguņu lietošanas pamatotību, ja pārkāpums netiks atzīts, griezīšos tiesā.

Diemžēl video kvalitāte nav diez ko augsta, jo filmēts ar mobilo telefonu."

Ja neizdodas atvērt video, spiediet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!