Foto: DELFI Aculiecinieks
Zinot, ka Pašvaldības policija to tik vien dara kā klīst pa ielām un līmē soda 'plāksterus', jums jau no paša sākuma ir pilnīgi skaidrs – tā ir provokācija! Jūs neko neesat pārkāpis! Viņi kārtējo reizi ir atraduši nevainīgu upuri!

Izrādās, ka, lai jūsu auto tiktu pie soda plākstera uz vējstikla, pietiek tikai ar sīkumu. Vienkārši atstājiet mašīnu uz ielas tā, lai tai garām netiek neviens gājējs. Turklāt vēlams, lai auto aizsedz kāda pagalma vārtus. Bet vārti taču ir ciet, un vai tad tie gājēji ir kādi invalīdi, ka nevar apiet auto un kupenas. Savos pagalmos viņi lēkā pār kupenām katru dienu. Kāpēc nevar to izdarīt tagad?

Tālāk. Ceļa zīme "apstāties aizliegts" attiecas tikai uz ielas braucamo daļu. Tā kā jūsu auto atrodas uz ietves, šis aizliegums nav pārkāpts. Vēl – jūsu auto purniņš demonstrē, ka esat pārkāpis vienvirziena ielas noteikumus. Tās ir pilnīgas muļķības un nepamatoti apvainojumi. Pirmkārt, mašīna neatrodas uz ielas, bet uz ietves. Otrkārt – ielas otrā galā zīmi vajag uzlikt tā, lai tā ir redzama jau pa gabalu.

Ja nu pat šie argumenti policistiem nešķiet pieņemami, tad noveliet vainu uz ziemu un netīrītajām ielām. "Jūs vispirms notīriet ielas, un tad līmējiet savus plāksterus!!! Rīgā nav kur normāli mašīnu atstāt!" – tieši tā arī sakiet. Ja arī tas viņus nepārliecina, tad labāk nestrīdieties un samaksājiet sodu.

Redakcijas piebilde! Pēc tam jūs, protams, rakstīsiet DELFI Aculieciniekam par to, ka Rīgas policisti nodarbojas ar nelikumībām, bet varat būt drošs/a – jūsu reportāža netiks publicēta!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!