Foto: DELFI Aculiecinieks
Pavasaris ir ceļu bedru laiks, un gadu no gada atkārtojas vecā labā patiesība - ja ar ceļu kopšanu nenodarbojas atbildīgās institūcijas, tad to izdara pavasaris... jaunu bedru izskatā. Par to liecina aculiecinieku iesūtītie foto un video materiāli.

DELFI Aculiecinieks sadarbībā ar DELFI sadaļu "Auto & Tehnika" aicina lasītājus turpināt iesūtīt bedru vērojumus un piedalīties mūsu izpētes projektā "Meklējam bedraināko ceļa posmu Latvijā". Vēlamies apkopot jūsu iesūtītos foto un video materiālus un izveidot Latvijas bedraināko autoceļu karti.

Kas būtu nepieciešams?

1. Lai pierādītu, ka jūsu novērotais ceļa posms patiešām ir noklāts ar bedrēm un, iespējams, bīstams transporta kustībai, ar vienu iesūtīto foto nepietiks. Tām ir jābūt vismaz piecām bildēm, no kurām vismaz vienā ir redzams ceļa kopplāns. Vēlams, ja reportāžai ir pievienots video. Obligāti ir jānorāda, kad ir fotografēts vai filmēts jūsu iesūtītais materiāls.

2. Tāpat obligāti jānorāda, kur tieši atrodas jūsu novērotais ceļa posms. Šim nolūkam varat izmantot kaut vai Google Maps koordinātes. Bet, piemēram, norāde "Tā pie mums Talsu novadā remontē ceļus" netiks uzskatīta par precīzu.

3. Visbeidzot. Ja jums ir ziņas par to, kad ceļa segums ir ticis pēdējo reizi remontēts, neaizmirstiet par to izstāstīt reportāžā. Tāpat jūsu novērojuma aprakstu bagātinās secinājumi un ierosinājumi.

Fotografējiet, filmējiet un sūtiet reportāžu uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!