Foto: DELFI Aculiecinieks
Aizvadītās nedēļas nogalē notika svarīgākais notikums Latvijas padomju automobiļu īpašnieku dzīvē – auto rallijs ”Zelta rudens 2012”.

Tas bija ne tikai parasts auto brauciens, bet aizraujoša ekskursija pa vairākām Latvijas pilsētām, kuru iedzīvotāji ar sajūsmu sagaidīja vecos, bet joprojām spēka pilnos automobiļus.

Autobrauciens sākās 29.septembrī pie t/c Mols un devās Jelgavas virzienā. Tur varēja aplūkot to, kas palicis pāri no bijušās RAF ražotnes, kā arī iepazīties ar pašreizējo rūpnīcu ”Amo Plant”, kas ražo mūsdienīgus autobusus. Šķiet, ka tas arī ir vienīgais autorūpniecības objekts mūsdienu Latvijā. Rūpnīcas poligonā notika aizraujošs dragreiss, kurā piedalījās tie auto rallija dalībnieki, kuru spēkrati varēja to izturēt.

Pēcāk automobiļi viesojās Dobelē, bet paši autovadītāji aplūkoja pilsētas pilsdrupas. Tālāk sekoja Tērvetes alus ražotnes apmeklējums, bet jau 30.septembrī automašīnu kolonna devās uz Džūksti, kur autobraucēji iepazinās ar Kara muzeja ekspozīciju.

Ir jauki, ka tiek rīkoti pasākumi, kuros sportiskais gars iet roku rokā ar ekskursijām un izklaidēm. Turklāt tas ir lielisks veids, kā dalīties seno automašīnu ekspluatācijas pieredzē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!