Foto: DELFI Aculiecinieks
2008. gadā gadījās pabūt Ķīnas provincē Guančou. Paklausot vietējo iedzīvotāju padomam, ieklīdām jūras velšu restorānā, kas atradās krastmalā. Vieta, acīmredzot, bija ļoti populāra – tur mudžēja ar izsalkušiem ķīniešiem un ne tikai viņiem.

Restorāna pirmais stāvs bija piebāzts ar akvārijiem, burkām un spaiņiem, kuros stāvēja visādas jūras un zemes radības. Milzīgi moluski, ūdens, konservētas bites, sadalīts krokodils, čūsku mudžeklis spainī un kāpuri, kuri it kā deva mājienu: "Apēd mani!"

Pēc ilgām pārdomām nolēmām, ka ceptus kāpurus Latvijas pilsoņa psihe un kuņģis nespēs 'pavilkt', tāpēc izdomājām apēst krokodilu un čūsku. Ar pirkstu norādījām uz vēlamajiem objektiem, un tos nabadziņus ievīstīja maisiņā un nogādāja uz virtuvi.

Čūska bija garšīga, bet diezgan kaulaina un pēc garšas atgādināja zivi. Savukārt krokodils pēc garšas līdzinājās treknai vistai. Bija garšīgi, un nekas nebojāja apetīti – ne daudzie ķīniešu ģimenes locekļi, kuri pie blakus galdiņa pa apli daļāja zupu, kurā kaut kas vaļājās no vienas puses uz otru, ne ēdienkarte, kurā kā labākā deserta izvēle bija norādīti cukuroti pīļu knābji, pat ne ķīniešu cepumi, kuri pildīti ar cūkgaļu.

Savukārt nākamajā dienā jau atpūtāmies no šoka, smejoties par uzraktiem ķīniešu aptiekās.

"Ķīnas nakts tirgos un vietējos restorānos smuki apcepti skorpioni un dažādi kāpuri ir klasiska izprieca bez jebkādas garšas šausmām. Apdedzis „kraukšķīgs proteīns”. Ar čūskām var būt sarežģītāk. Visaugstākajā vērtē ir vēl pukstoša čūskas sirds un eleganti zilas krāsas žultspūslis. Rekomendēju noskalot ar ko stiprāku, vismaz 40 grādīgu," norādīja ceļojumu aģentūras "Vanilla Travel" pārstāvis Aldis Kušķis.


Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!