Foto: DELFI Aculiecinieks
"2010. gadā pēc Sanpaulu debesskrāpju džungļiem un karnevāla haosa dodos uz Amazones lietus mežiem. Upe ir tik plata, ka otrs krasts nav redzams, un tur satiekas baltais Solimoes un melnais Rio Negro ūdens," raksta Lāsma

"Esmu mežā piecu stundu motorlaivas brauciena attālumā no ciemiem – ir pilnīgs miers un klusums, ja neskaita apdullinošās putnu dziesmas rītā un mērkaķu baurošanu naktī. Daudz zvēru nevar redzēt, bet lietus sezonā ūdens celsies par 15 metriem, un tad tie būs sadzīti koku galos."

"Kukaiņu, abinieku un putnu netrūkst, piraijas var makšķerēt turpat, kur vietējie peldas. Kad tumsā uzspīdina ūdenim lukturīti, krokodilu acis iegailas, un mazos pat var saķert. Naktī mežā var apstāties un pacietīgi gaidīt – drīz vien sāk čabēt, un, iededzot lukturīti, aizbēg kāds bruņnesis vai kapibara. Šeit ir tik mitrs, ka izmazgātas drēbes neizdodas nekad izžāvēt, un karsts, ka gandrīz nav jāiet uz tualeti, jo ūdens un sāls jau tāpat ir izsvīdis."

"Apciemojam indiāņu ģimeni, kam valdība maksā par to, ka viņi dzīvo mežā, to kopj un ziņo par nelegālajiem izcirtējiem, kas pēdējā laikā savairojušies. Agrāk te bija daudz cilšu, bet tagad vairums ļaužu ir pilsētā. Vecākiem – Hozildai un Rapau – nav bijusi bagāta izdoma, un bērnus viņi nosaukuši par Bran, Brana, Bren, Brena un pagrabā vēl guļot zīdains Brun. Branai šodien ir 15. dzimšanas diena – ir nopirkts mūzikas centrs, un vakarā būs ballīte. Viss kļūst arvien modernāks. Kamēr ēdam manioka plāceņus, pļāpājam un dzeram kašasu, ārā gāž lietus un zibeņo vienā laidā – tas tomēr ir lietus mežs."


Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!