Foto: DELFI Aculiecinieks
"Parasti tūristi uzskata, ka vistālākais Ziemeļu punkts Eiropas kontinentā atrodas uz Nordkapa raga. Tomēr tā tas nav, jo Nordkapa rags atrodas uz salas. Toties tur ir ērta autostāvvieta, suvenīru veikals, skatu platforma un stikls, kur patverties no aukstajiem vējiem," raksta Elīna.

"Uz Nordkina zemesraga nekā tamlīdzīga nav. Ceļotājus, kuri vēlas nokļūt līdz patiesajam Ziemeļu tālākajam punktam, sagaida grūts pārgājiens 24 kilometru garumā. Pie tam tur nav ceļa, nav cilvēku un nav ne kempingu, ne viesnīcu. Tur vispār nekā cita, izņemot akmeņus, nav. Pasaule šajā vietā nav mainījusies kopš pašas radīšanas dienas. Jūlija sākumā tur vietām vēl ir sniegs, un gaisa temperatūra nepārsniedz +8 grādus pēc Celsija."

"Dažreiz pa ceļam gadās kāda taka, kuru ieminuši šīs veitas vienīgie iedzīvotāji, - ziemeļbrieži, bet lielāko ceļa daļu nācās pavadīt ejot pa bezgalīgu, horizontam tuvojošos akmeņu lauku. Šajā gada laikā nenorietošā saule apspīd nereālo ainavu."

"Protams, dodoties šādā ceļojumā, nepieciešams nopietni padomāt un apzināties savus spēkus, izvēlēties atbilstošu aprīkojumu un racionāli izdomāt, ko ņemt līdz. Katrs līdz paņemtais kilograms mugursomā liek par sevi manīt pēc vairāku stundu gājiena. Tomēr manā somā bija sakravātas arī šim ceļojumam pilnīgi bezjēdzīgas lietas – sarkana kleita, nagliņpapēžu kurspes un šampanieša glāzes. Tā kā Latvijas delegācija, kura sastāvēja no četriem cilvēkiem, nokļūstot līdz Nordkina zemesragam, atzīmēja šīs vietas skaistumu."


Tūrisma aģentūras "Vanilla Travel" ceļojumu konsultante Ieva Siugale iesaka visām dāmām, kuras dodas ceļojumos padomāt par vienas izejamās kārtas līdzņemšanu ceļojumos, neskatoties uz to, ka izsmalcināti kokteiļvakari un balles nav ceļojuma plānā. "Tiešām skaisti un mēs no sirds visām ceļotājām ļoti rekomendējam mugursomā ielikt sarkano vai melno zīda kokteiļkleitiņu un augstpapapēžu kurpes. Godavārds, tas noder ikvienā ceļojumā," stāsta Siugale.

Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!