Foto: DELFI Aculiecinieks
"Pēc 500 gadu spāņu 'conquistas' Dominikānas Republika vēl aizvien ir Jaunā Pasaule un iespēju zeme. Ārpus zvaigžņotām "all inclusive" mani vilināja Santo Domingo, modernā un koloniālisma harizmas sajaukums. Cietokšņu un lielgabalu ieskauti bāri, ieliņas, kurās vīri spēlē domino," raksta Māris.

"Mākslas galerijas un mūzika - salsa, merengue, rūgtā bačata. Karību tradicionālā zupa, "vecmāmiņas" recepte no govs kuņģa, zarnām un kājām, vārīta ar apelsīnu sulu, kopā ar oregano, ķiplokiem, sīpoliem, tomātiem un zaļajiem pipariem. Jukas plācenīši, zaļo banānu mangu, sarkano pupiņu saldais ar batātēm, auksts Presidente alus no 1 litra pudeles, kas vienmēr garšo teicami!"

"Pludmales šeit ir vienas no skaistākajām pasaulē. Smalkas, baltas smiltis, ūdens kristāldzidrs un tirkīzzils. Nepretenciozs šarms mazā pludmalītē, kur blakus nesteidzīga vietējo iedzīvotāju ikdiena. Kaitsērfings Atlantijas okeānā, daivings un snorkelings Karību jūrā ar koraļļu laukiem, tropiskām zivīm un burukuģu vrakiem."

"Cukurniedru rums, cigāri - 'top end'. Beisbols un gaiļu cīņas, kurās trenēti gaiļi cīnās līdz nāvei. Cīņas daļa ir likt likmes, saskaņā ar striktu goda kodeksu. Ļaudis šeit dzīvo nesteidzoties, izbauda dzīvi. Cilvēki ir smaidīgi, nežēlojas par grūtībām."

"Īpašs stāsts ir Mamajuana, ko nedrīkst neatvest uz mājām. Rums vai vīns uzliets uz dažādu koku skaliņiem un lapiņām. Recepte atkarīga no meistara izdomas, var pievienot kanēli, sēkliņas. Vietējie vīri apgalvo ka dzērienam ir Viagras efekts, sievietes saka - tā uzlabo seksuālo vēlmi."


Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!