Foto: F64

Atklāts uzsaukums hokejistiem un līdzjutējiemJūs vairs neesat paši par sevi. Jūsu galvas vairs nav jūsu galvas. Tieši tāpat, kā jūsu rokas un kājas. Tagad tas ir visu mūsu kopējais jautājums.

Jūs neesat Rīgas "Dinamo", Krēfeldes "Pinguine", Hantimansijskas "Jugra", Atirau "Beibaris", vai "Liepājas metalurgs". Līgums ir viens un visiem un tajā rakstīts - Latvijas izlase. Latvijas labāko hokejistu komanda, kura visaugstākajā līmeni spēlē jau 15 gadus no vietas .

Tā ir vienīgā motivācija un vērtība, kas tagad jānotur. Un nav svarīgi kāpēc mēs un jūs esam tur, kur šobrīd esam. Šodien jūs un mēs stāvam uz vienas robežas. Robežas, kura varbūt nav loģiska, bet diemžēl reāla. Taču mēs ticam. Jums. Jums Košovicē un sev Latvijā. Sauksim to par enerģijas pārsūtīšanas likumu.

Vai jūs noticēsit mums un, pirmkārt, sev? Mēs noteikti rīt pie TV ekrāniem turēsim īkšķus. Jums ir jātur nūjas. Un uz ledus. Bez lieka patosa, bet kā profesionāļiem un reizē patriotiem. Katrā iemetienā, katrā metrā un pretinieka vārtu laukumā.

Ko vēl darīsim mēs? Mēs pārdzīvosim un kliegsim tā, ka mūsu otrās pusītes dosies prom no mājām lielveikalu virzienā, lai, izmantojot brīdi, sev nopirktu jaunu kleitu vai somiņu, par kurpēm nemaz nerunājot. Rīt, pasaulē skaistāko sieviešu acīs, mēs būsim "nekam nederīgi".

Tomēr ir svarīgi kādā garastāvoklī mēs viņas sagaidīsim atpakaļ mājās ? Vai murmināsim, ka nauda neracionāli iztērēta, vai sabučosim ar vārdiem, sakot to pašu banāli slaveno un reizē nemirstīgo sirds frāzi - esi man skaistākā pasaulē?

Es zinu, ka jums uzvarēt būs grūti. Bet es zinu arī ko citu. Es zinu, ka cīņā uzvar nevis tas, kuram ir labāki ieroči, bet gan tas, kuram ir stiprāka sirds. Es neesmu naivs. Es visu labi saprotu. Taču es labi zinu, ka jūs/mēs varam uzvarēt šo spēli. Un tikai kā komanda. Kā komanda, kura tic tam, kam varbūt un jūsu/mūsu otrs, skeptiskais, "Es" vairs netic.

Tādēļ aizmirstiet , kas bijis un ejiet uz ledus. Uz tā tīrā un baltā ledus, kur jābūt hokejista sirdij. Uz tā jaunā ledus par kuru, savulaik, runāja mūsu un jūsu izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš.

Visbeidzot. Man reiz sarunā manas amatieru hokeja komandas treneris teica - tu nespēlē hokeju sev, bet tiem līdzjutējiem, kas atraduši laiku, lai atnāktu uz spēli un nav svarīgi vai tas ir viens vai tūkstoši cilvēku. Tu esi atbildīgs.

Ja, tā Latvijā runā parastas amatieru hokeja komandas treneris ar parastiem amatieriem, kuri spēlē pēc darba, tad ...
... acīmredzot, Latvija ir hokeja lielvalsts.


Ingus Krūmiņš
viens no 2800 Latvijas hokejistiem amatieriem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!