Foto: DELFI Aculiecinieks
Zinātnieku nakts, kura notika dažādās Latvijas pilsētās, nepagāja garām arī Daugavpils universitātei. 28. septembrī universitātes telpās būrās biologi, fiziķi un ķīmiķi. Ieinteresēto cilvēku bija daudz, un jebkurš varēja atrast sev kādu nodarbi.

Nodarbes bija iedalītas divās sekcijās – mazajiem un tiem, kas vecāki. Pie katra galdiņa viss tika sīki izstāstīts un piedāvāts apmeklētājiem iesaistīties visās darbībās. Biologiem trauciņos bija Madagaskaras prusaki un tropu tūkstoškāji. Dabas radības apmeklētājos radīja ļoti plašu emociju spektru – no vieglas nepatikas līdz pat riebumam.

Tomēr atradās arī drosmīgi viesi, kuri uzdrošinājās tropu iedzīvotājiem ļaut pastaigāt pa savu roku, apspiežot bailes un gaidot brīdi, kad dabas brīnums no rokas tiks noņemts.

Ķīmiķi jauca šķidrumus kolbās un smaidot piedāvāja piedalīties eksperimentos. Ar piedalīties gribētājiem problēmu nebija. Skatoties mikroskopā, savienojot pēdējos reaģentus, bija iespējams tikt tālāk un noteikt savu muskuļu spēku. Uz vietas darbojās arī praktiski pilnībā aprīkots medicīnas kabinets.

Pāris stundu laikā tā arī nesamazinājās cilvēku skaits, kas kaut uz vienu nakti vēlējās pievērsties zinātnei.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!