Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien 11. maijā galerijā "Jēkabs" (Jēkaba iela 26/28) tika atklāta Alises Mediņas darbu izstāde "Pasakas pieaugušajiem". Apmeklētajiem tā būs pieejama līdz 31. maijam.

Gleznotājas Alises Mediņas darbu izstāde "Pasakas pieaugušjiem" runā līdzībās par mums -  pieaugušajiem un mūsu radīto pasauli mums apkārt.

Melanholiskajiem, meditatīvajiem, reālistiskās glezniecības manierē izpildītajiem darbiem piemīt sirreālistiska noskaņa. Īpašu dimensiju rada glezniecības tehnikas savienojums ar digitāldruku  vairakās no gleznām.

Izstāde aprīlī bija apskatāma Holandē, pazīstama skulptora Jack Marismuzejā. Pēc veiksmīgas debijas Holandē, nedēļu pēc izstādes noslēguma, daļa darbu ir atgriezusies Latvijā, lai sastaptos ar Latvijas publiku.

Alise Mediņa (1984) profesionālo izglītību aizsāka Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā (1995 – 2003), turpināja talantu attīstīt Latvijas Mākslas akadēmijā, Glezniecības nodaļā, un 2010. gadā ieguva maģistra grādu mākslā. Paralēli studijām Latvijā māksliniece pilnveidoja gleznošanas prasmes Universidade do Porto, Faculdade de Bellas Artes (2008-2009, Portugāle), un regulāri glezno plenērā Latvijā, Spānijā un Portugālē, kam ir liela nozīme Alises Mediņas rokraksta evolūcijā. Māksliniece aktīvi piedalās izstadēs gan Latvijā, gan ārpus tās, kā arī regulāri iepazīstina skatītājus ar savu daiļradi rīkojot personālizstades. 


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!