Foto: DELFI Aculiecinieks
Šodien, 5.jūlijā, Rīgas Centrāltirgū, pulcējot mediju pārstāvjus, Cūkmens uzsāka savu tūri pa Latvijas lielāko pilsētu tirgiem.

Ja iepriekšējos gados Cūkmens bija izvēlies vienkāršu aicinajumu "Nemēslot mežā!", tad šogad viņš un viņa aicinājums ir palicis drusku attīstītāks "Nemēslo mežā! Padari lieko noderīgu!". Un, lai cūkmenam nebūtu vienīgajam jācīnās ar citu cilvēku slinkuma sekām, šogad viņš cēlo mērķi pildīs kopā ar labo darbu veikalu "Otrā elpa" un Latvijas Samariešu apvienību.

Aicinājums ir ikvienu Latvijas iedzīvotāju šogad īpaši padomāt par iespēju dot "otro elpu" lietām, kuras citādi nonāktu miskastē vai pat mežā. Tā kā pasākums notika Rīgas Centrāltirgū, tad ar runu uzstājās arī Anatolijs Abramovs (Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs), kurš cerēja, ka arī RCT apmeklētāji sāks vairāk piedomāt par atkritumu jautājumu.

Cūkmena Tirgutūres datumi:

05. jūlijs – Rīgas Centrāltirgus, Tirgutūres atklāšana

14. jūlijs – Liepājas Pētertirgus

22. jūlijs – Jēkabpils tirgus

27. jūlijs – Daugavpils tirgus

30. jūlijs – Ventspils tirgus

05. augusts – Rēzeknes tirgus

11.augusts – Valmieras tirgus

19. augusts – Jelgavas tirgus

25. augusts – Limbažu tirgus

30. augusts – Kuldīgas tirgus

Tirgutūres noslēgums Berga Bazārā, Rīgā.


olympik2010kate: Cūkmens uzsāk Tirgutūri

Rīgas Centrāltirgū otrdien, 5. jūlijā, no plkst. 11:00 līdz 13:00, Cūkmens uzsāka akciju "Nemēslo mežā! Padari lieko noderīgu!". Lai mazinātu cilvēku saražoto atkritumu daudzumu, akcijas laikā ikviens bija aicināts savām ikdienā šķietami nevajadzīgajām mantām "iepūst otro elpu", ziedojot tās sociālās aprūpes centriem visā Latvijā.

Var ziedot apģērbu, apavus, dažādus aksesuārus, grāmatas, mūzikas ierakstus, interjera un dizaina priekšmetus, rotaļlietas, spēles, sporta preces, ekipējumu un inventāru, kā arī dažādas citas saimniecībā noderīgas. Svarīgi, lai ziedotās lietas būtu funkcionālas, tīras, kvalitatīvas un gatavas lietošanai.

Pasākuma laikā ikviens varēja piedalīties labo darbu veikala "Otrā elpa" labdarības tirdziņā un iegādāties lietas, tām piešķirot "otru elpu", uzklausīt vērtīgus padomus, kā iespējams "atdzīvināt" šķietami nevajadzīgās mantas, padarot tās atkal derīgas. Savukārt Cūkmens pieņems sadzīvē noderīgas, taču iedzīvotājiem vairs nevajadzīgās mantas, kuras ar Latvijas Samariešu apvienības palīdzību tiks nodotas vietējiem sociālās aprūpes centriem.

Savukārt "otrās elpas" svinīgu pūtienu, kā arī atraktīvu koncertu sniegs pūtēju kvinteta Harmony Brass dalībnieki.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!