Foto: DELFI
Kinoteātrī "Kino Citadele" 18.maijā notika Lindas Leen otrā DVD "Live at Arena" prezentācijas seanss, kas ir šā gada 14.februārī notikušā koncerta "French Kiss" ieraksts. Pirmais mākslinieces DVD "Live at Opera" tika izdots 2009.gadā.

Līdz šim no Lindas Leen repertuāra zināju vien dažas dziesmas. Vislabāk man patika un atmiņa bija palikusi dziesma "Reality show", kas ir iedziedāta duetā kopā ar Renāru Kauperu un iekļauta Prāta Vētras albumā "Dienās, kad lidlauks pārāk tāls".

Ienākot kinoteātra zālē, kurā bija paredzēts DVD prezentācijas seanss uzmanību uzreiz piesaistīja mākslinieces izturēšanās sniedzot interviju. Netālu no ekrāna bija izveidota maza skatuvīte – pjedestāls. Uz šīs skatuves prožektora gaismā stāvēja Linda Leen baltā kleitā un sniedza interviju žurnālistei, kas stāvēja pie šīs skatuves. Pirmā doma, ka māksliniece sniedz interviju televīzijas kanālam, tāpēc viņa stāv uz skatuves prožektoru gaismā un žurnāliste - pie skatuves tumsā. Bet izrādījās, ka intervija tomēr netiek sniegta televīzijas kanālam un visa intervija tiek ierakstīta tikai diktofonā. Tas radīja iespaidu, ka māksliniece sevi vērtē augstāk par savu sarunu biedri. Sniedzot interviju otrai žurnālistei Linda Leen tomēr nokāpa no skatuves un runāja ar viņu atrodoties vienā acu līmenī.

Ar nelielu kavēšanos sakās DVD prezentācija. Linda Leen kāpa uz skatuves un teica pateicības vārdus visiem, kas bija piedalījušies koncerta un DVD veidošanā. Māksliniece pastāstīja, ka gatavošanās koncertam ilga pusgadu.

Pēc uzrunas sākās DVD prezentācija, kas tika sagaidīta ar aplausiem. Kopumā par visu DVD var teikt tikai vienu vārdu – fantastiski! Mani ļoti pārsteidz, ka Lindai Leen ir tik izkopta un spēcīga balss, un viņa ļoti viegli tiek galā ar dažādām kompozīcijām dažādās valodās. Viņa dziedāja gan savas dziesmas, gan kaverversijas citu izpildītāju dziesmām. Manā skatījumā pati labākā kaverversija bija Nirvana kompozīcijai "Smells like teen spirit", kur Linda Leen dziedāja tikai ģitāras pavadījumā. Burvīgi! Viss koncerts bija noslīpēts līdz pēdējam sīkumam. DVD video montāža veikta ļoti labi. Šādu koncertu ierakstiem vieta ir uz lielā ekrānā.

Pēc Lindas Leen DVD "Live at Arena" prezentācijas apmeklējuma mans subjektīvais viedoklis par mākslinieci ir sekojošs - iedomīga, bet ļoti talantīga. Visu cieņu māksliniecei par viņas talantu un mērķtiecīgumu gatavojot tādu koncertu!

Laila Kikuste

DELFI piedāvā biļetes apmaiņā pret jūsu reportāžu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!