Foto: F64

Šodien, 26.septembrī, mūsu kino lielmeistars Jānis Streičs svin 75 gadu jubileju. Pagājušajā nedēļā aicinājām jūs, cienījamie lasītāji, piedalīties Jāņa Streiča filmu TOP 3 veidošanā. Esam saņēmuši vairākus desmitus jūsu sūtījumu, kuros atklātas populārākās režisora filmas.

Labākajam trijniekam kopumā mūsu lasītāji izvirzīja divpadsmit Streiča filmas, no kurām piecas izrāvās pārliecinošās līderpozīcijās - "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Rūdolfa mantojums", "Mans draugs - nenopietns cilvēks", "Cilvēka bērns" un "Teātris". Starp pārējām jūsu versijās tika minēti arī tādi darbi kā 1969.gada filma "Līvsalas zēni", 1974.gada "Uzticamais draugs Sančo", 1979.gada "Nepabeigtās vakariņas" un citas filmas. Diemžēl tās krietni iepalika topa līderiem.

Lūk, ko par 3.vietu ieguvušo filmu saka mūsu lasītāja Sandra: "Piedāvāju to nodublēt angliski un iekļaut grāmatā "501 must see movies" (501 filma, ko vajadzētu noskatīties) līdzās filmām "My Fair Lady" un "Breakfast at Tiffany's". Vismaz manā filmu plauktā šīs stāv blakus." Un tātad - 3.vietā ierindojas filma ar neatvairāmo Viju Artmani galvenajā lomā – "Teātris".

2.vietas ieguvēju kāds no mūsu lasītājiem nosauca par vislabāko filmu pasaulē. Diemžēl šī vislabākā filma pasaulē mūsu balsojumā ieguva tikai sudraba godalgu. Un tā ir – "Cilvēka bērns".

Pirmās vietas ieguvēja tika minēta gandrīz katrā jūsu piedāvātajā trijniekā. Iespējams, šī filma var droši pretendēt ne tikai uz Jāņa Streiča darbu TOP 3, bet vispār uz vietu spožāko Latvijas filmu trijniekā. Dāmas un kungi, labākā Jāņa Streiča filma ir "Limuzīns Jāņu nakts krāsā".

Tāds bija jūsu balsojums. Paldies visiem, kas piedalījās aptaujā! DELFI lasītāju vārdā novēlam Jānim Streičam veselību, dzīvesprieku un daudz radošu panākumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!