Foto: Publicitātes attēli
Gatavojoties tūrisma izstādei "Balttour 2011", izstādes rīkotāji – Starptautiskā izstāžu rīkotājsabiedrība BT1 un Latvijas tūrisma aģentu un operatoru asociācija ALTA – izsludina konkursu par labāko ceļojuma aprakstu.

Apraksti sava līdz šim visaizraujošākā ceļojuma piedzīvojumus, pievieno fotogrāfijas, piedalies konkursā un iegūsti vērtīgu, iedvesmojošu balvu – nedēļas nogale ar vakariņām un nakšņošanu viesnīcā AVALON divām personām un, protams, ielūgumu uz izstādi "Balttour 2011".

Visi iesūtītie ceļojumu apraksti tiks publicēti portālos: www.balttour.org, www.delfi.lv

Katrs, kura ceļojuma apraksts tiks publicēts, iegūs ielūgumu uz izstādi "Balttour 2011".

Konkursa noteikumi.
1. Konkursā piedalās ceļojumu apraksti, kas atbilst konkursa noteikumiem un ir iesūtīti laika posmā no 15. novembra līdz 1. februārim;
2. Ceļojumu apraksti jānosūta uz e-pasta adresi: aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot satura iesūtīšanas formu. Sūtījuma tematā norādot - Ceļojumu stāstu konkursam;
3. Iesūtot ceļojuma aprakstu, autors apliecina, ka ir personīgi piedalījies ceļojumā un ir iesūtītā apraksta autors;
4. Foto attēliem jābūt tehniski kvalitatīviem, saturiski augstvērtīgiem; attēlu pēcapstrāde nedrīkst būtiski ietekmēt attēlu saturu;
5. Pievienojot aprakstam fotoattēlus, autors apliecina, ka ir šo fotogrāfiju autors vai attēli ir no personīgā arhīva (autors ir attēlots uz fotogrāfijām)
6. Iesūtot ceļojuma aprakstu, autoram ir jānorāda precīzs vārds, uzvārds, derīga un regulāri lietojama e-pasta adrese un tālruņa numurs;
7. Piedaloties konkursā, autors izsniedz "Balttour 2011" rīkotājiem vienkāršu licenci darbu izmantošanai interneta vietnē www.balttour.org un citiem ar izstādi "Balttour" saistītajiem publicitātes mērķiem.

Iesūtīto darbu vērtēšana.
Iesūtītos ceļojumu aprakstus vērtēs "Balttour 2011" rīkotāju izvirzīta žūrija.

Izstādi "Balttour 2011" veidos divas tematiskās halles – "Apceļo Latviju" un "Atklāj pasauli". Atbilstoši izstādes koncepcijai arī konkursa darbi tiks vērtēti divās kategorijās – Latvijas ceļojumu apraksti un ārzemju ceļojumu atreferējumi. Balvu saņem katras kategorijas uzvarētājs.

Vērtēšanas kritēriji:

- piedzīvojuma unikalitāte un autora attieksme pret notikušo;
- teksta kvalitāte, domas skaidrība un aizraujošs izklāsts;
- pievienoto attēlu saturs un kvalitāte;
- zināšanas un pieredze, ko ceļotājs ir guvis no attiecīgā ceļojuma;
- apraksta kā ceļveža un padomdevēja vērtība nākamajiem ceļotājiem.

Uzvarētāju vārdi tiks publiskoti tīmekļa vietnē www.balttour.org. Konkursa rīkotāji ar uzvarētājiem sazināsies personīgi, lai vienotos par balvu saņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!