Foto: DELFI Aculiecinieks
Laika posmā no 11. Līdz 13. jūlijam NBS bāzē Ādažos notiek NATO treniņnometne Baltic Region Training IX (BRTE IX ), kurā notiek speciālas gaisa spēku kontroles mācības (Forward Air Controller - FAC).

Mācības plānoja un gatavojas NATO gaisa spēku štābs, kurš atrodas Ramšteinā (Vācija), demonstrējot gaisa spēku atbalstu gaisa un sauszemes spēkiem Afganistānā. BRTE IX ir devītās gaisa spēku mācības, kas notiek Baltijas valstu gaisa telpā. Pirmās bija 2008.gada sākumā.

Īpašu lomu mācībās spēlēs NATO gaisa spēku lidmašīnas. 12.jūlijā virs poligona bija divas Lietuvas lidmašīnas ВВС L-39 Albatross. Pirmo reizi lidmašīnas izpildīja šaušanu ar 23mm kalibra lielgabaliem.

13.jūlijā Ādažu debesīs pacelsies ASV F-16 un franču Mirage 2000. Mācības vēroja arī LR Aizsardzības ministrs A.Pabriks.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!