Foto: Edijs Pālens
DELFI Aculieciniekam raksta Ieva.

"Es gribu jums pastāstīt par savu šīs nedēļas nogales (14.01.2011) "jauko" izklaidi jeb pieredzi Rīgas klubā.

Esmu 26 gadus jauna meitene, kurai tāpat kā citiem patīk un gribās atpūsties, izklaidēties.

Šā gada 14. janvāris bija nepieredzētu pazemojumu bagāts. Es ar mammu un mammas māsu gribējām aiziet uz kādu klubu padejot un izlēmām, ka iesim uz klubu "Kefīrs". Aizejot līdz klubam, pie ieejas durvīm mūs sagaidīja apsargs, kas mūs informēja, ka ieejas maksa ir 1LVL. (Kas ir tikai normāli, ka ir ieejas maksa)

Pēkšņi apsargs sāka jautāt par mani, sakumā nesapratu, domāju, ka jāuzrāda dokumenti vai esmu noteiktā vecumā, lai ietu klubā. Bet izrādījās apsarga kungam nepatika mana seja. Viņš laikam domāja, ka esmu ko salietojusies, tad mana mamma pavēstīja viņam, ka esmu neredzīga uz ko apsargs atbildēja, ka klubā ir "feiskontrole", ka visus neielaiž. Beigās kā iemesls tika minēts, ka ar tādiem apaviem kā man nelaidīs klubā. Man ir ziemas zābaciņi, kas ir līdz puscelim un bikses bija pāri. Labi man nebija augstpapēžu zābaki, jo ar tādiem nemaz nevaru pastaigāt. Man ir apavi, kas ir piemēroti man. Apsargs teica, ka tādos apavos nevarot iet un viņš iekšā nelaidīs. Apsarga kungs veikli pārmetās no manas sejas uz maniem apaviem, kaut gan sākumā viņš tos neredzēja un pēc manām domām viņam tas bija mazsvarīgi.

Protams, pēc šāda gājiena izvērtās strīds un es to nevarēju izturēt, jo manā sirsniņā bija sajūta, ka kāds iedur un mēs aizgājām uz citu nakts klubu, kur cilvēki nepievērš uzmanību maniem apaviem un tam, ka es neredzu, bet labi pavada laiku.

Pašlaik jūtos kā aplieta ar samazgām, jo es esmu nedaudz, bet tikai nedaudz savādāka kā citi. Tas, ka es neredzu un nevaru uzvilkt augstpapēžu zābakus, pēc manām domām nav iemesls, lai neielaistu mani klubā."

Kā DELFI Aculieciniekam paskaidroja kluba menedžeris Arvis Eņģelis, katru dienu klubā tiekot neielaisti aptuveni simts apmeklētāju. Iemesli tam varot būt visdažādākie. Nepiemērots apģērbs, apavi, cilvēka uzvedība vai citi iemesli. Uz jautājumu, ar kādiem apaviem vai kādā apģērbā būtu vēlams apmeklēt klubu "Kefīrs", A.Eņģelis atbildēja alegoriski: "Ja ar vieniem zābakiem, piemēram, es eju slēpot, tad ar tiem es neiešu uz biznesa tikšanos. Šeit ir tas pats."

Tas, kurš izvēlas klubam atbilstošo publiku, ir speciāls darbinieks pie ieejas. Šī darbinieka izvēle, kuru ielaist, kuru nē, nevadās pēc kādiem stingriem etiķetes noteikumiem. Drīzāk tā ir viņa intuīcija un pieredze.

Kluba pārstāvis minēja, ka galvenais iemesls, kāpēc kādam ieeja tiekot liegta, ir tas, lai pārējie kluba apmeklētāji justos labi. Ja iekšā laidējam rodas aizdomas, ka kāds varot traucēt pārējiem apmeklētājiem atpūsties, tad šis cilvēks netiekot ielaists. Pie ieejas klubā skaidri un gaiši stāvot rakstīts, ka klubs patur tiesības ielaist ne visus apmeklētājus.

Tas, ka vēstules autore Ieva ir neredzīga noteikti nav iemesls, kāpēc viņa palika aiz durvīm. Nav izslēgts, ka tam ir bijuši citi iemesli, piebilda kluba menedžeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!