Foto: stock.xchng

Kā rakstīts Ēnu dienas oficiālajā mājas lapā www.enudiena.lv, "ēnu dienas" laikā skolēni no 1.-12.klasei apmeklē dažādas darba vietas un 4 – 6 stundas kļūst par dažādu darbinieku ēnām – vēro un izzina savu ēnu devēju ikdienas darbu, tādējādi iepazīstoties ar sev interesējošās profesijas noslēpumiem.

"Ēnas" sev labprāt blakus redz lidotāji, juristi, uzņēmēji, u.t.t., tā sakot, lai dalītos profesijas noslēpumos un, iespējams, sagatavotu profesionāļu maiņu. Ar lidotājiem un juristiem viss skaidrs, taču, par kādu paaudžu maiņu domāt, ja ēnas tiek aicinātas uz…

Visu pēc kārtas! Esam saņēmuši vēstuli no kāda sašutuša lasītāja:

"Mana bērna 2. klase saskrūvējusies par 16. februārī gaidāmo http://www.enudiena.lv. Sāku skatīties, ko tur var ēnot - protams, visi grib būt piloti vai sirds ķirurgi, bet izrādās - skolniekiem piedāvā ēnot arī bārmeni! Profesija pati par sevi vēl nebūtu nekas peļams, tomēr ēnojamais - bārmenis strādā bārā GOLDEN!!! Paga, paga... Vai tikai tas nav Golden, kur pulcējas personas ar netradicionālu seksuālo orientāciju? Izziņās ar šo nosaukumu tiek uzrādīts tikai viens bārs, tātad tas pats. Bārs/klubs piedāvā ēnot vēl virkni darbinieku - sk. ekrānšāviņu:

Foto: DELFI Aculiecinieks

Šajā klubā neesmu bijis, paskatījos internetā, uzzināju. Tātad (citāts no http://homosexuality.wordpress.com/2008/10/20/zelta-bars-jeb-golden/):

"Golden var sastapt tos homoseksuāļus, kuri vēlētos sevi pozicionēt kā atvērtus, atklātus, inteliģentus, smalkus apmeklētājus. Skaistā, sakoptā klubā. Tomēr publika šeit ir raiba, pārstāv visus orientācijas slāņus. Apmeklētāji draudzīgi, nāk savos, jau noformētos draugu bariņos. Un kaut kāda pārspīlēta meklēšanās, uzmākšanas citiem kluba apmeklētājiem šeit nav vērojama."

Vēl aprakstā ir pieminēts, ka tā ir heteroseksuāļiem draudzīga vieta. Nu, ko – tas "nomierina".

Man nav nekas pret homoseksuāļiem. Lai viņi tiekas savā klubā. Bet šoreiz tomēr runa ir par ko citu. Ceru, ka Bērnu tiesību inspekcijai šeit arī būtu kas piebilstams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!