Foto: F64
Biju pārliecināta, ka domāju kā tāda "ķēķa politiķe". Bet, izlasot "Dienā" interviju ar Juri Žagaru – profesoru, zinātnieku – sapratu, ka manas domas sakrīt ar viņa vārdiem.

Latvijā ir iznīcināts gandrīz viss nepieciešamais nācijas un tautas pastāvēšanai, izdzīvošanai. Zinātne nav vajadzīga, tā ir tuvu iznīcībai. Jaunie zinātnieki izbrauc uz ārzemēm, viņu darbs šeit nav vajadzīgs. Kāds bļaus: nodevēji! Bet nodevēja ir valsts! Tās ir tikai sekas zemas kvalitātes valsts pārvaldei! Brauc projām nevis slaisti, bet gan tie, kuri var un grib strādāt un saņemt par to pienācīgu atalgojumu.

Kas tad Latvijā ir palicis?

Neviens nestāv rindā pēc mūsu precēm.

Mežrūpniecība - kamēr vēl ir palicis kāds koks. Pārtikas tehnoloģija - jo cilvēki vienmēr ēdīs un farmācija – Grindeks. Pārējais viss ir veiksmīgi iznīcināts.

Kā saka Žagara kungs – drīz Latvijai būs vajadzīgi tikai speciālisti pirtsslotu siešanā.

Cilvēki neprotestē pret neētiskām, negodīgām, pat kriminālām politiķu un ierēdņu aktivitātēm. Visi meklē vieglākas vietas – tuvāk silei valsts sektorā, kur par nekvalitatīvu darbu var saņemt stabilu un nebūt ne mazu algu. Saeima – strebjamais katls, kur var nodrošināt sevi un savu ģimeni, strādājot savā labā. Sevišķi, ja esi daudz maz populārs cilvēks, bet novedis savu uzņēmumu līdz bankrotam, tad steidzīgi, kamēr vēl var – uz Saeimu.

Pie mums visas reformas pārvēršas par birokrātiskām reformām.

Neviens nākotnē Latvijai naudu neaizdos, jo sapratīs, ka mēs neesam spējīgi to atdot. Visa nauda, kura saņemta no Briseles konkurētspējas celšanai, ir notrallināta villās, jahtās utt.. Iznāk, ka mūsu politiskā elite visu laiku ir bijusi aizņemta ar sabiedriskā labuma izlaupīšanu un prihvatizāciju. Viņiem nav bijis laika domāt par valsts vajadzībām.

Gribu zināt – vai kāds jelkad par kaut ko nesīs atbildību šajā valstī? Ir taču zināms, kurš tajā vai citā laika posmā ir bijis premjers vai ministrs un kas ir izdarīts vai otrādi – neizdarīts un kur palikusi nauda? Vai – pārāk visi ir sasaistīti, prokuratūru ieskaitot? Pārāk daudz ir darīts neētiski – taču, likumīgi! Ētikas likumi mūsu valstī nestrādā! Politiķi var pastrādāt likuma pārkāpumu un pat pieķerti tajā - neuzskatīt par vajadzīgu domāt par atkāpšanos!

Rezultāts ir skaidri paredzams – nemākulīgas un negodīgas apsaimniekošanas rezultātā - mēs zaudēsim savu valsti un mūs pievienos kādai struktūrai. Un nebūs vairs Latvijas valsts. Jālūdz Dievs, lai mēs paliktu vismaz Eiropā, nevis tikai kā kādas lielvalsts Baltijas guberņa…

Mūsu asinis ir vecākas par mums. Mūsu asinīs plūst visu iepriekšējo paaudžu asinis. To cilvēku, bez kuriem nebūtu ne tevis ne manis. Viņi ir mīlējuši, cietuši un miruši – dodot vietu mums, tāpat kā mēs reiz atdosim savu vietu citiem.

Gribu jautāt: Vai Tu – LATVIETI – apzinies atbildību savu senču asiņu priekšā – nest tālāk nāciju, kultūru, tautu?

Vai patiesi – nav iespējams vairs neko darīt?

Dzintra Regīna Jansone

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!