Foto: DELFI
Īsti Jaunā gada "dāvana" nesanāca, jo īsināmie 50 miljoni apcerēti bija jau agrāk, bet fakts paliek fakts - sagaidījām...

Neko sliktu par Dombura k-ga šovu "Kas notiek Latvijā?" teikt negribu, žurnālists nebaidās raidījuma dalībniekiem uzdot āķīgus jautājumus, vispār, domāt rosinošs raidījums. Tikai šoreiz, apskatot iespēju "konsolidēt" budžetu par tiem nelaimīgajiem 50 miljoniem, tur bija sanākuši rūdīti mizantropi. Īpaši izcēlās parlamentārā sekretāre Ilze Viņķele, kura valsts glābiņu saskatīja skaidri: "Mēs dzīvojam kara apstākļos! Mēs joprojām tērējam vairāk nekā nopelnam!"

Interesanti, ar ko mēs karojam? Man pašam atbilde ir pilnīgi skaidra - ar savu tautu... Ģenerāļi - Partiju bonzas stingri tur rokās varu, naudu un masu mēdijus, pie reizes veiksmīgi risinot divus savus galvenos uzdevumus:

1.Kā sashēmot budžetu tā, lai viņiem viss būtu un par to nekas nebūtu...
2.Kā noturēties pie varas mūžīgi - dalāmais "pīrāgs" nu makten salds...

Tā ir viena frontes puse, otrā pusē mierīgie iedzīvotāji ar savām pārspīlētām vēlmēm- izdzīvot pašiem un vēl bērnus izaudzināt - ir gan dīvaiņi... Lai būtu kaut kādas "šances", tauta "gaišajiem prātiem" pat biezpienu sākuši klučiem nest... Rezultāts ir!!!

Izrādās, jāatņem 8 lati māmiņām, piemaksas pensionāriem un viss kārtībā!!! Vairāk nekā skaidrs, ka tieši māmiņas un, nez kā izdzīvojušie, pensionāri ir tie, kas dzīvo pāri līdzekļiem un grauj "konsolidēti - optimizēto" budžetu!

Vispār, kā jau kara laikā, varbūt varam sagaidīt, īpaši kaitīgo, mutīgo māmiņu un pensionāru masveida "nomārrutkošanas" akcijas?

Bija mums sērdieņiem divi braši karavīri Ainārs un Andris.... Rudenī varonīgi kliedza. Ka Latvija ir finansiāli okupēta (redziet, kundzei Viņķelei taisnība, jau tad karadarbība notika), bet tagad tos ne dzird ne redz... Laikam Saeimā aura nelaba, visas čakras aizsit. Citādi varoņi noteikti ierosinātu likumu Saeimā, kas ļautu no okupantiem (lasīt: ārzemju bankām) regulāri saņemt 1% lielu nodokli, ar kuru tiktu aplikti visi banku aktīvi, kā to izdarījuši demokrātijas citadelē - Eiropā (Vācijā, Anglijā 0,7%, Ungārijā 0,5%). Kāpēc to var izdarīt Eiropā, bet pie mums ne? Vienkārši: Eiropā valsts varai citi mērķi.... Kamēr Latvijā 1 km asfaltēta ceļa būs par 200 tūkstošiem latu dārgāks nekā Igaunijā vai Lietuvā un ne viens par to nesēdēs... Kamēr Latvijā būs visdārgākie pasaulē tilti, "gaismas pilis" un ne viens par to ..., kur vēl "svētās un neaizskaramās" ārzemju go..., nē tak, bankas, protams, glābt budžetu vajadzēs māmiņām un pensionāriem...

Gribētos ja ne izmaiņas likumdošanā un valsts pārvaldē, tad varbūt budžetu var glābt daži skaļi tiesu procesi ar "kara laupījuma" pilnu konfiskāciju? Ar ko vai kuriem jāsāk?...

Zinātkāres pārpilns: Jānis Miežagrauds

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!