Foto: Valsts prezidenta kanceleja
Sestdiena bija gara un notikumiem bagāta. Kopā ar dzīvesbiedru un mazuli atgriezāmies no dārza darbiem pie maniem vecākiem. Pēkšņi laika ritējums, šķiet, kļuva divreiz ātrāks, jo tikko vēl pulkstenis rādīja 19, bet pēc maza brīža – jau 20.45.

Piecpadsmit minūtes līdz prezidenta uzrunai. Pēc rosīšanās visas dienas garumā šķita, ka jānomazgājas. Nolēmu ieiet dušā, bet plānu izjauca mātes zvans, kura vēlējās noskaidrot manu viedokli par to, vai prezidents uzrunā vēstīs par Saeimas atlaišanu.

Desmit minūtes līdz prezidenta runai. Jūrmalas geto dīvainā ūdens padeve nedarbojas kā nākas pat pirmajā stāvā. Pāris minūtes pavadu gaidot, kad sāks tecēt kaut remdens ūdens.

Astoņas minūtes līdz prezidenta runai. Jā! Karstais ūdens ir parādījies. Duša.

Prezidents sācis uzrunu tautai. Joprojām duša. Vīrs klauvē pie vannas istabas durvīm un saka: "Nāc ātrāk, Zatlers nervozē, stostās… Tūlīt teiks, ka atlaidīs Saeimu!"

Zatlers TV ēterā ļoti lēni tuvojas uzrunas mērķim. Ātri izskrienu no dušas, tuvojos televizoram. Bērns jūt, ka vecāki ieinteresēti klausās un pēkšņi paziņo, ka izslēgs televizoru.

Zatlers paziņo par ierosinājumu atlaist Saeimu. No manis kluss "Juhū!", bērns kliedz "Uļā! Uļā!", īsti nesaprotot, kas notiek un priecīgs lēkā pa istabu ar TV pulti rokās.

Apmēram minūte pēc Zatlera uzrunas. Apziņas plūsma: Interesanti, cik daudz Latvijas cilvēku pēc šīs uzrunas devušies uz kādu veikalu iegādāties kādu grādīgu dziru?

Nākamais rīts. Skumji pasmaidām par daudzu Latvijas cilvēku fiziskajām un morālajām paģirām, jo daudzi komentāri plašsaziņas līdzekļos vēsta: "Draugi, bet kas tad ir mainījies?"

Lasiet vēl -
- RAKSTIET: Kā es klausījos prezidenta runu?
- Ansis Pūpols: Vai Vienotība ir jēlība?
- Jānis Miežagrauds: Atbalstu Prezidentu jeb 'kleptoelites' krahs!

- Kārlis Krēsliņš: Saeimas atlaišana. Kam tas izdevīgi?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!