Foto: stock.xchng
Atsaucoties uz ZZS deputāta Kārļa Seržanta šodienas izteikumiem medijos, par to, ka jaunizveidotā Saeimas Demogrāfijas politikas apakškomisija esot populisms bez seguma, gribu uzdot jautājumu ne vien ZZS, bet arī tās koalīcijas partnerim Vienotībai – kas tad tieši atkal nepatīk Saeimas koalīcijas partijām?
No “zemnieku” deputāta teiktā, ka viņš piedalīsies komisijas darbā, lai pamācītos politisko retoriku, kļūst skaidrs, ka šai attieksmei nav nekāda sakara ar tautas labklājību, par kuru vajadzētu iestāties ikvienam tautas kalpam. Kā citādi demogrāfijas problēmu aktualizēšanu un darbu, kas vērsts uz Latvijas tautas izaugsmi, varētu nosaukt par populismu?! Šis ir jautājums, kuru būtiski risināt nekavējoties. Es pat varētu teikt, ka jau labu laiku atpakaļ vajadzēja par to domāt, jo daudz kas jau ir pazaudēts neatgriezeniski. Cilvēki izbrauc. Ģimenes nevēlas vairāk par vienu bērnu un labi, ja spēj pabarot esošo.

Darba jautājumos sanāk bieži kontaktēties ar dažādu skolu sporta skolotājiem un no viņu teiktā zinu, ka ar katru gadu ne tikai samazinās bērnu skaits klasēs, bet arī to fiziskā attīstība kļūst vājāka.

Ir saprotams, ka, ja pie varas esošās partijas šajā jomā nedomā, tas jādara kādam citam. Šoreiz tā bija opozīcija – Andris Šķēle. Vienalga, kurš no opozīcijas būtu uzņēmies rūpes par demogrāfiju, pozīcijai tas nepatiktu, jo mūsu valstī ir pilnīgi aplama politika. Pozīcijā sēž “baltie un pūkainie”, opozīcijā - “melnie un sliktie”. Jebkas, ko saka “sliktie”, tiek uztverts negatīvi no pozīcijas puses. No malas labi redzams, kā pie varas esošie greizsirdīgi noliedz jebkuru risinājumu, neiedziļinoties jautājumā. Šoreiz tas izklausās sevišķi ciniski. It kā viņiem būtu izstrādāts noliegšanas darbības scenārijs, kuru realizēt, tiklīdz opozīcija nāk klajā ar kādu ideju. Tikai jāieliek iekšā attiecīgais jautājums. Šoreiz viņiem nepatīk, ka pārāk pievēršas TAUTAS SAGLABĀŠANAI. Laikam doma tāda: Jo mazāk cilvēku, jo mazāk naudas tie “apēd”.

Ja demogrāfijas komisija darbosies ar gaidāmo atdevi, strādājot gan reģionu politikas, ekonomikas veicināšanas un izglītības, gan arī veselības un labklājības jomās, drīz vien paredzu vismaz kaut kādus rezultātus. Pozīcijas partijām tas, protams, nepatiks. Laikam viņiem prioritāra ir nevis valsts nākotne, bet tukša retorika par kārtējo budžeta konsolidāciju un vaimanas par visiem iepriekšējiem valdības vadītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!