Foto: LETA
"Labdien! Vēlos vērst Jūsu uzmanību uz faktu, ka 2012. gada 21. aprīlī masveidā un ar valsts un pašvaldību atbalstu tiks pārkāpts likums - tiks nodarbināts liels skaits cilvēku BEZ darba līgumiem. Pievērsiet, lūdzu, uzmanību, ka pēc talkas, daļai talcinieku tiks maksāts - tiks rīkotas svinības Kronvalda parkā, kā arī citās vietās pēc talkas paredzēta mielošanās par sponsoru sarūpētiem līdzekļiem," – raksta zemnieks Juris.

"Viss jau būtu jauki, ideja skaista, laba, atbalstāma. Tomēr ceru, ka Jūs (VID un VDI) ievērosiet likumu un sastādīsiet vismaz 1372 protokolus (tik daudz talkas vietas ir reģistrētas uz 18.04.2012) par cilvēku nodarbināšanu bez darba līgumiem un algas izmaksu "graudā", par ko netiek nomaksāti nodokļi. Ceru, ka ievērosiet, ka Lielajā talkā tiks pretlikumīgi nodarbinātas nepilngadīgas un pat mazgadīgas personas (bērni) (Vairāk lasiet šeit).

Daudzi, iespējams, nesapratīs, kāpēc kāds tā "cepas" par tik sabiedrībai un apkārtējai videi vajadzīgu pasākumu? Paskaidrošu. Tas tāpēc, ka VID un VDI ļoti patīk sodīt parastos cilvēkus un zemniekus, kas savās saimniecībās arī rīko talkas - kartupeļu stādīšanas un kartupeļu novākšanas, malkas sagatavošanas un tml. Abu organizāciju pārstāvji sēd krūmos un fotogrāfē, pēc tam nāk klāt un pieprasa visiem uzrādīt darba līgumus, ja nav - jāmaksā sods. Bet tas jau vēl būtu sīkums - nedod Dievs, ja saimnieks kādam talciniekam par palīdzēšanu kartupeļu novākšanā kā atlīdzību iedod kartupeļu maisiņu - tūlīt no krūmiem lien ārā otrs reketieris - VID. Talkā iešana tomēr latviešiem ir sena tradīcija, un ir ļoti skumji, ka kaut kādi reketieri (VDI un VID) cenšas šo tradīciju Latvijā iznīcināt.

Nekādi nevaru saprast - ar ko mana talka no juridiskā viedokļa atšķiras no šīs Lielās talkas, ko rīko Talkas.lv? Tāpēc ceru, ka Jūs būsiet godīgi un sodīsiet arī šīs talkas organizatorus. Ja nemaldos, tad likums visiem ir viens!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!