Foto: AFP/Scanpix
"12.janvārī mana brāļa ģimenē piedzima meitiņa – priecīgs notikums radiem un draugiem. Bērnam netika veikta pret tuberkulozes pote, jo viņa svars izrādījās nepietiekams," raksta kāda mūsu lasītāja, kas vēlas palikt anonīma.

"Izrakstījās no dzemdību nama, un nepieciešamo poti gatavojās izdarīt, kad bērniņš būs sasniedzis vajadzīgo svaru. Nepietika 2 grami, un skaidrs, ka pie tiem viņš ātri vien tika. Piektdien pierakstījāmies potei uz šodienu, 23.janvāri. Taču no rīta piezvanīja ārste un paziņoja, ka potēšanās jāatliek līdz martam!!! Iemesls – neesot vakcīnas. Tā būšot tikai martā. Poti neesot iespējams izdarīt pat par maksu. Uz manu jautājumu "Kāpēc tā?" man ieteica vērsties Veselības ministrijā. Bet arī tur man atbildēja īsi – vakcīna esot pasūtīta, tas arī viss.

No tā jāsecina, ka neviens bērns, kas Latvijā piedzimis līdz martam, netiks potēts. Kā tas vispār iespējams 21.gadsimtā un Eiropas Savienības dalībvalstī?"

(papildināts 24.01.2012.,12:30)
Pēc Veselības ministrijas ziņām tuberkulozes vakcīnas piegādāt bija apņēmies uzņēmums SIA "ELPIS", kas tehnisku iemeslu dēļ to nespēs izdarīt vismaz līdz marta vidum. 24.janvārī Veselības ministrijā tika steigšus sasaukta sanāksme, kurā speciālisti meklēja situācijas risinājumus.

Vairāk lasiet - Piegādātāja dēļ Latvija paliek bez tuberkulozes vakcīnām, steigšus meklēs risinājumu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!