Foto: F64
Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas Hokeja federācija (LHF) "Arēnā Rīga" sarīkoja Latvijas hokeja 80. gada dienas svinības, kuras ietvaros notika arī Latvijas un Krievijas veterānu draudzības spēle.

Viss būtu jauki, svinības vajag – un īpaši šādam gadījumam. Tomēr, vērojot televizorā tiešraidi (nebija iespēja būt Rīgā klātienē) un vēlāk aplūkojot fotogrāfijas no pasākuma, radās kaut kādas mieles un slikti padarīta darba iespaids.

Pirmkārt, tukšās tribīnes. Negaidīju, ka būs pilna "Arēna Rīga", taču ka būs labi ja pāris tūkstotis... Šoreiz LHF laikam var pārmest tikai sev. Paziņots par svinībām tika kādas pāris nedēļas pirms pasākuma, bet reklāmu varēja manīt tikai televīzijā. Iespējams, ka reklāma bija citur, taču nemanīju – tātad reklāma "nav uzrunājusi". Varēja taču bez maksas noorganizēt ieeju jaunajiem hokejistiem un viņu vecākiem, lai nāk un skatās, kādas zvaigznes bijušas.


Ak jā, par skatīšanos... Krievijas veterānu komandā es ļoti labi atpazinu hokejistus – skaisti uzvārdi, utt. Latvijas komandā spēlēja spēlētājs ar Nr.23, Nr.19., Nr.17., Nr.13. Jā, kāds teiks, ka savi varoņi ir jāzina sejā, taču kā bērns varētu atpazīt Juri Repu, par kuru ir tikai dzirdējis? Balderim bija viņa leģendārais 19.numurs, kurš vienīgais ir iemūžināts, bet kā varēja atpazīt citus?

Vēl viens LHF "izcilības" piemērs bija pēc spēles – dāvanu masiņu pasniegšana. Apskatieties uzmanīgi fotogrāfijās, kuras ir nopublicētas arī jūsu portālā – maisiņi ar 2006.gada pasaules hokeja čempionāta logo! Piecu gadu senu notikuma maisiņi, kurus, acīmredzot LHF beidzot varēja pielietot. Super ideja! Veterāni tiešām pelnījuši šādu attieksmi, vai?

Vai LHF bija žēl naudiņas un katram veterānam izgatavot speciālu kreklu par piemiņu šim mačam? Ar uzvārdu uz muguras, ar īpašu 80 gadu jubilejas logo (tāds jau arī nebija), utt. 80 gadi arī ievērojams notikums, lai izveidotu kādu simbolisko izlasi – vai LHF paziņoja tādu? Nemanīju....

Katrā gadījumā, šis pasākums kārtējo reizi izskatījās pēc tipiska Lipmana gājiena – mēs taču sarīkojām svinības, ko jūs vēl gribat? Man liekas, ka šoreiz tad labāk jau nevajadzēja rīkot vai arī rīkot vēlāk, toties labāk sagatavoties...

Ērikonkulis, ilggadīgs hokeja līdzjutējs


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!