"Nike" Siguldas kalnu maratons noteikti ir viens no grūtākajiem gada sporta piedzīvojumiem. Vairāki simti spēcīgo un izveicīgo 29.oktobrī, plkst. 11.00 devās trijās dažāda garuma distancēs - 11, 33 vai 55 km.

Vairākas kalnu nogāzes, Gaujas krasti, meža takas... tāda pārsvarā bija distance. Sportistus trases garumā ik pa laikam uzmundrināja līdzjutēji un vienkārši skatītāji. Daži skrējēji izpelnījās tiešām apbrīnu par savu uzņēmību. 2 km no finiša garām paskrēja puisis ar trasē lauztu roku. Neskatoties uz nopietno traumu, viņš nepadevās! Tāpat 55 km distances skrējēji - septiņos vakarā daži devās vēl pēdējā 11 km aplī. Apbruņojušies ar lukturīšiem uz galvas, viņi pazuda tumšajos Gaujmalas mežos. Pusdeviņos vakarā finišēja vieni no pēdējiem, bet... cik vēl bija trasē, uz to brīdi īsti zināms nebija.

Vairāk fotoreportāžā un interneta vietnē www.raid.lv.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!