Foto: DELFI Aculiecinieks
Brīvdienās sanāca pabūt vietā, ko droši var dēvēt par "laika kapsulu". Runa ir par dzelzceļa staciju "Cekule".

Cik zināms, sliedes pie stacijas tika noņemtas vēl 2009.gadā. Šobrīd gar staciju stiepjas pietiekami labs grants ceļš. Netālu no stacijas saglabājies tilts pāri Mazajai Juglai. Stacija un tai pieguļošās ēkas lēni brūk kopā. Vēl kādi desmit gadi un tā pārvērtīsies par aizaugušām drupām. Savulaik šajā dzelzceļa posmā atradās daudzas stacijas. Būtu interesanti zināt pārējo likteni.

Pavaicāju zinošiem cilvēkiem un noskaidroju, ka padomju laikos pa šo dzelzceļa trasi kursēja 4-5 vagonu dīzeļvilciens. Pasažieri – sēņotāji, slēpotāji, vietējie iedzīvotāji. Stāstīja, ka reizēm dīzelis esot ar nolūku braucis lēni, un piebremzējis, lai ceļa posmā starp stacijām varētu uzņemt pasažierus.

Parakņājos internetā un uzgāju šī dzelzceļa posma vilcienu sarakstu. Uzjautrināja, ka kāda Krievijas interneta vietne pat piedāvā tūrisma maršrutu, kurā iekļauts brauciens ar vilcienu cauri Cekulei. Tiesa gan biļetes dabūt nevar.



View Larger Map

Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!