Foto: DELFI Aculiecinieks
Nesen uz antresola atradu sen aizmirstu padomju laiku "Laimas" šokolādes iepakojumu papīrīšus. Gribētu ar atradumu dalīties arī ar lasītājiem.

Iepakojumu dizains, protams, nav salīdzināms ar šodienas izstrādājumiem, tomēr sava burvība tajos ir. Atsevišķu noformējumu izskats nav mainījies gadu desmitu laikā, tāpēc vecākiem cilvēkiem tie būs atpazīstami arī tagad.

Pagājuši vairāk nekā 20 gadi, bet dažu saldumu garšu atceros vēl šodien. Jau PSRS laikos stingri tika nodalīti jēdzieni "šokolādes" un "saldās tāfelītes". Pēdējās pārsvarā ražoja no sojas. Tas atspoguļojās arī izstrādājuma cenā. Ja to laiku dārgākā šokolāde "Lukss" maksāja divus rubļus, tad saldā tāfelīte "Runcis zābakos" tikai 37 kapeikas. Bet, ja godīgi, tad man "Runcis zābakos" pat garšoja labāk. Toreiz vēl nesapratu īstas šokolādes vērtību.

Vērojot šodienas veikalu saldumu stendus, izskatās, ka "Laimas" asortiments nav īpaši paplašinājies, salīdzinot ar tiem gadiem. Bet dažus izstrādājumus, iespējams, esam pazaudējuši uz visiem laikiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!