Foto: DELFI

"DELFI Aculiecinieks" un "Skandi Motors" sadarbība ar kompāniju "If Apdrošināšana" un auto drošības sistēmu ierīkotāju "Caromat" uzsāk jaunu projektu "Delfi Ceļu reportieris". Tā ietvaros divpadsmit reportāžu autoriem būs iespēja nedēļu vadīt automašīnu Hyundai ix35. Turklāt katru nedēļu labākās reportāžas autors savā īpašumā iegūs jaunu video reģistratoru no internetveikala www.2me.lv.

Viena no "DELFI Aculiecinieka" populārākajām tēmām ir automašīnas un viss, kas ar tām saistīts (ceļu satiksmes noteikumu ievērošana, autoavārijas utt.). Tāpēc nav nejauši, ka mūsu jaunais projekts ir veltīts tieši šai tēmai. Esam pamanījuši, ka nereti tieši aculiecinieku reportāžas ir bijis labs iemesls dažādu satiksmes nejēdzību novēršanai. Šis ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc turpinām sadarboties ar jau esošajiem autoriem un meklējam jaunus reportierus - ceļu satiksmes vērotājus.

12 nedēļu garumā gaidīsim no lasītājiem "ceļu satiksmes" reportāžas, kas diemžēl ne vienmēr atbilst vēlamajai situācijai. Mēs ticam, ka jūsu publicētie novērojumi izmainīs autovadīšanas kultūru, piespiedīs atbildīgās institūcijas rīkoties un pieņemt autosatiksmei adekvātus lēmumus.

Labākie un aktīvākie reportāžu autori uz nedēļu savā rīcībā iegūs jaunu un drošu automašīnu Hyundai ix35 (žurnāla "Autobild" pētījums Vācijā jau otro gadu "Hyundai" ir atzinis par viskvalitatīvāko auto zīmolu). Šis auto, kas pa mūsu ceļiem droši ripos ar kompānijas "If Apdrošināšana" atbalstu, ir aprīkots ar "Caromat" drošas braukšanas sistēmu, kā arī video reģistratoru no internetveikala www.2me.lv un ļaus kvalitatīvāk un precīzāk palīdzēt atspoguļot uz ceļa notiekošo.


"Jau pirms skolas gaitu uzsākšanas bērnu vecāki katru gadu atgādina bērniem par pareizu un drošu uzvedību uz ceļa. Tāpat "Skandi Motors", sadarbojoties ar "DELFI Aculiecinieku", grib vērst uzmanību ceļu satiksmes dalībniekiem par situācijām, kas rodas uz ceļa pārgalvīgi rīkojoties, esot pie auto stūres. Domājam, ka projekta ietvaros tapušās reportāžās palīdzēs katram nonākt pie savām atziņām un secinājumiem, un ar laiku, kopīgiem spēkiem, izdosies izveidot gan sev, gan apkārtējiem cilvēkiem drošu vidi," - teic Jana Krūmiņa, "Skandi Motors" mārketinga speciāliste.

Taču tas vēl nav viss.

Katru nedēļu labāko reportāžu autors tiks apbalvots un savā īpašumā iegūs jaunu video reģistratoru no interneta veikala www.2me.lv. Autoru izvēlēsies redakcija, balstoties uz zemāk redzamajiem nosacījumiem:

- reportāžai ir jābūt saistītai ar ceļu satiksmi (avārijas, nejēdzības uz ceļiem, utt.);

- ja reportāža ir iesūtīta operatīvi (notikums fiksēts iesūtīšanas dienā);

- ja tā ir kvalitatīva (izsmeļošs apraksts, pievienoti foto vai video, kas atspoguļo notikuma vietu, faktus un dod lasītājam plašu priekšstatu par reportāžā aprakstīto situāciju);

- ja autors ir aktīvs (nedēļā iesūta divas un vairāk (kvalitatīvas) reportāžas).

Visbeidzot. Tā kā lielākā daļa iesūtīto materiālu saistās ar ceļu satiksmes nejēdzībām, autoru reportāžas un publikāciju kopums tiks papildināts ar atbildīgo institūciju pārstāvju komentāriem. Piemēram, ja kādā krustojumā regulāri notiek avārijas, vērsīsimies pie speciālistiem, iespēju robežās skaidrosim, kāpēc šajā krustojumā satiksme tiek regulēta šādi, kāpēc nav uzstādītas nepieciešamās ceļa zīmes, utt. Domājams, ka tas ne tikai lasītājiem dos vērtīgu informāciju, bet arī rosinās iesūtīt savus novērojumus. Vienīgais noteikums jums, cienījamie lasītāji, savus jautājumus iesūtīt reportāžas formā.

Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par Aculiecinieka autoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!