Foto: DELFI Aculiecinieks
Ikdienā, braucot pa Brīvības ielu, pie nama Nr. 216, kur atrodas "Desu darbnīca", saskaros ar mākslīgu sastrēgumu, jo transportlīdzekļi tiek novietoti stāvēšanai, neievērojot ceļu satiksmes noteikumus.

Šī gada janvārī DELFI jau rakstīja par šo "stāvvietu" pie "desām". Pēc dažām dienām tēmu aktualizēja arī raidījuma "Zebra" veidotāji. Kas mainījies? Nekas.


Pie minētā nama ir izvietota ceļa zīme Nr.532 "Stāvvieta" ar papildzīmi Nr.833 "Stāvēšanas ilgums". Transportlīdzekļi minētajā stāvvietā tiek novietoti, neievērojot Ceļu satiksmes noteikumu 128.punkta prasības, tas ir transportlīdzekļi netiek novietoti paralēli brauktuvei tam paredzētajā paplašinājumā, bet šķērsām, kā rezultātā tiek bloķēta braukšana pa pirmo joslu, un veidojas sastrēgumi.

Jo īpaši sastrēgumi veidojas vakarā, kad mājās braucējiem sakārojas "Desu darbnīcas" izstrādājumus. Veikala vadība klientus par apstāšanās noteikumu ievērošanas nepieciešamību brīdina pie ieejas, bet izskatās, ka tā zīme ir kaķiem.

Foto: Publicitātes foto
Komentē RRP pārstāvis Juris Jančevskis

Šajās fotogrāfijās fiksētā problēma ir tiešām aktuāla. Autovadītājus, kuri šajā vietā neievēro apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, var pieskaitīt pie nekaunīgo transportlīdzekļu vadītāju grupas.

Transportlīdzekļus nenovietojot stāvēšanai paralēli brauktuves malai, rodas neērtības izbraucot atpakaļgaitā no apstāšanās vietas, tādā veidā tiek radīti traucējumi braucošajiem transportlīdzekļiem.

Tā kā Brīvības gatve ir viena no pilsētas maģistrālajām ielām, satiksme šajā vietā ir ļoti intensīva un citu transportlīdzekļu vadītāji šādās situācijās ir spiesti negaidīti bremzēt vai mainīt braukšanas joslu. Tā visa rezultātā rodas traucējumi kopējai plūsmai, kas virzās no pilsētas centra puses.

Arī vakar, 25. septembrī, Rīgas reģiona policijas darbinieki pārbaudīja situāciju šajā vietā. Pārbaudes laikā tika sastādīti četri administratīvie protokoli par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde, veicot satiksmes uzraudzību, arī turpmāk pievērsīs uzmanību konkrētajai vietai un transportlīdzekļu vadītāji, kuri nebūs ievērojuši apstāšanās un stāvēšanas noteikumu prasības, tiks saukti pie administratīvās atbildības.

DELFI Aculiecinieks turpina projektu "Ceļu reportieris". Šoreiz vairāk uzmanību pievērsīsim satiksmes drošībai un aculiecinieku vērojumus lūgsim komentēt Valsts policijas ekspertiem.

Ja arī jūs vēlaties iesūtīt reportāžu "Ceļu reportierim", rakstiet uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un izmantojiet Aculiecinieka satura iesūtīšanas formu. Labāko reportāžu autori tiks pie vērtīgām balvām. Vairāk par "Ceļu reportiera" projektu lasiet šeit. Vairāk par reportāžu publicēšanas noteikumiem uzzināsiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!