Foto: DELFI Aculiecinieks
”Policija bez bākugunīm (tātad nav operatīvais transports) stāv zīmes ”apstāties aizliegts”. Paši policisti stāv malā un pīpē, tātad tā nav specoperācija,” raksta Nikolajs.

Komentē Valsts policijas pārstāvis Māris Ulnicāns:

Foto: Publicitātes foto
Komentējot fotogrāfijā redzamo situāciju, jāpaskaidro, ka būtisks ir transportlīdzekļa braukšanas un ceļa zīmes uzstādīšanas virziens, jo, kā redzams fotogrāfijā, priekšplānā esošā ceļa zīme attiecas uz braukšanas virzienu, kas ir pretējs malā stāvošajām policijas automašīnām.

Vēlamies atgādināt lasītājiem, ka atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumu (CSN) 46. punktam, transportlīdzekļu vadītāji, kuru transportlīdzekļiem ir speciāls krāsojums un piešķirts operatīvo transportlīdzekļu statuss, bez iedegtas mirgojošas zilas bākuguns un bez ieslēgta speciāla skaņas signāla drīkst neievērot virkni apstāšanās un stāvēšanas noteikumu prasības, tajā skaitā arī CSN 326.zīmi ”Apstāties aizliegts”, kas redzama fotogrāfijā.

Visbeidzot jāpiebilst, ka policija diezgan bieži saņem līdzīga veida sūdzības no iedzīvotājiem, kuriem šķiet, ka policijas automašīna novietota nepareizi, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Taču lielākoties šīs sūdzības ir nepamatotas, jo starp citām prasībām, ko drīkst neievērot transportlīdzekļi ar speciālo krāsojumu un operatīvā transportlīdzekļa statusu, ir arī apstāšanās un stāvēšana uz ieskrējiena un bremzēšanas joslām, uz ietvēm un citur. Tāpēc aicinām iedzīvotājus, no kuriem lielākā daļa pilnīgi noteikti ir ceļu satiksmes dalībnieki (tajā skaitā arī gājēji), regulāri atjaunot savas zināšanas, iepazīstoties ar ceļu satiksmes noteikumos izdarītajiem grozījumiem (http://www.likumi.lv/doc.php?id=90585).

DELFI Aculiecinieks turpina projektu "Ceļu reportieris". Šoreiz vairāk uzmanību pievērsīsim satiksmes drošībai un aculiecinieku vērojumus lūgsim komentēt Valsts policijas ekspertiem.

Ja arī jūs vēlaties iesūtīt reportāžu "Ceļu reportierim", rakstiet uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un izmantojiet Aculiecinieka satura iesūtīšanas formu. Labāko reportāžu autori tiks pie vērtīgām balvām. Vairāk par "Ceļu reportiera" projektu lasiet šeit. Vairāk par reportāžu publicēšanas noteikumiem uzzināsiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!