Foto: DELFI Aculiecinieks
Pagājušajā nedēļā aicinājām DELFI lasītājus-sēņotājus iesūtīt savus sēņošanas atradumus. Joprojām aicinām to darīt. Sēņu laiks rit pašā briedumā. Rēķinoties, ka īsti sēņotāji nemēdz atklāt savus "medību laukus", mēs tomēr aicinām norādīt, vismaz aptuvenu jūsu sēņošanas vietu.

Pagājušajā nedēļā iesūtīto sēņotāju guvumu varat aplūkot šeit. Bet tagad piedāvājam šajā nedēļā iesūtītās sēņošanas trofeju fotogrāfijas.

Latgales sēņu portreti

Foto: DELFI Aculiecinieks

Jurijs Suhodolskis: "Ļoti patīkami atvaļinājuma laikā pastaigāt pa mežu un pameklēt sēnes… Nolēmu arī izveidot nelielu sēņu portretu galeriju. Kā sanācis – spriest jums. Pašam bonusā sanāca garšīga sēņu zupa."


Trīs grozi ar gailenēm un šampinjoniem

Foto: DELFI Aculiecinieks

Marina: "Nolēmām ar ģimeni aizbraukt sēnēs un rīta saules staros iemūžināt mežu un tā iemītniekus. Klaiņojām pa mežu ne pārāk ilgi un sasēņojām trīs grozus, visvairāk bija šampinjoni un gailenes."


Ģimenes sēņošanas rezultāts


Foto: DELFI Aculiecinieks

Anonīms autors: "Tas ir mūsu ģimenes sēņošanas rezultāts. Pat mazās bērzlapes daudzas izrādījās tārpainas. Bekas arī vairumā gadījumus bija ar tārpiem. Taču zem eglēm augošajās vairumos gadījumu bija lietojamas."


Simpātisku beciņu izlase

Foto: DELFI Aculiecinieks

"Skaistu sēņu izlase", fotogrāfijas raksturo Serjoga.


Sveiciens no Gaujas Nacionālā parka

Foto: DELFI Aculiecinieks

Lilija: "Tādas sēnes aug Gaujas Nacionālajā parkā."


Tā tik ir raža!

Foto: DELFI Aculiecinieks

Jana: "Tā tik ir raža!"


Kurš zina, kas tā par sēni?

Foto: DELFI Aculiecinieks

Uzraugs: "Atradu tādu pamatīgu sēni, resnu kātu. Cepurīte, kāts ar sarkani violetu nokrāsu, grāmatiņa - iedzeltena.  Bērzlapei tā kā par lielu liekas. Varbūt kāds mikologs zina, kas tā ir?"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!