Foto: stock.xchng
Ziņu iesūtīja Kristīna Ancāne: "Bloka "Vienotība" Rīgas domes deputāts Valdis Gavars vakar, 23.maijā, ir bijis liecinieks Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta vadītāja agresijai, kā rezultātā cietis riteņbraucējs.

Vakar, ap plkst. 18.00 maršruta autobusa nr. 3, kas bija ceļā no centra uz Pļavniekiem, šoferis apmēram 30 m pirms Cēsu ielas pieturas veica vairākus agresīvus manevrus, lai no brauktuves nostumtu riteņbraucēju, kas pārvietojās paralēli autobusam. Rezultātā riteņbraucējs krita uz trotuāra.

"Ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm mēs mēģinām veicināt riteņbraukšanu Rīgā, piešķiram milzīgas finanses, lai attīstītu riteņbraukšanas kultūru, prasām no autobraucējiem pieklājību un iecietību, bet, diemžēl, sabiedriskā transporta šoferi, kuriem būtu jārāda piemērs citiem autobraucējiem, rīkojas agresīvi un šokējoši", uzsver deputāts V.Gavars.

Ar iesniegumu un lūgumu izvērtēt notikušo deputāts Gavars ir vērsies pie RP SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena. Tāpat deputāts ir apņēmies sekot, vai agresīvais autobusa šoferis tiks sodīts."

Lasiet vēl -
Rīga - velosipēdistiem nedraudzīga pilsēta
Velosezonas atklāšana Rīgā
Sāk uzdarboties velosipēdu zagļi!
Velosezonas atklāšana Ventspilī

Ja arī jums ir viedoklis par velosipēdistu satiksmi Rīgā, rakstiet, sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!