Tuvojas Labo darbu nedēļa, un mēs turpinām stāstīt par cilvēkiem, kuriem nepieciešama, iespējams, tieši jūsu palīdzība. Šoreiz stāsts par Diānu. Fotogrāfiju autors Gvido Kajons.

Diāna ir 7 gadus veca meitenīte, kura dzīvo kopā ar savu dvīņu māsiņu Lauru, mammu Tatjanu un mīļo sunīti Ķimu. Meitenītei ir bērnu cerebrālā trieka. Māsiņas dzima priekšlaicīgi - sešos ar pus mēnešos, Valmieras slimnīcā. Ārsti paziņoja, ka Diāna nekad nestaigās, nesēdēs, būs kopjama un aprūpējama.

Taču ārsti kļūdījās – ne jau ar diagnozi, bet ar saviem secinājumiem, jo Diāna pati sēž, rāpo, ēd, ar mammas palīdzību ceļas kājās, lai padejotu. Šādus vienreizējus rezultātus Diāna ar mammu ir sasniegušas tikai pateicoties uzcītīgajiem treniņiem. Abas kopā mācas ne tikai staigāt, bet arī atpazīt burtiņus un ciparus. Neatņemama dienas sastāvdaļa ir dažādu interesantu raidījumu vai multeņu skatīšanās, ar kuru palīdzību Diāna apgūst svešvalodas. Meitene runā gan latviski, gan krieviski, nedaudz zina arī angliski. Māmiņa Tatjana, kura strādā nakts maiņās, jo dienas pieder meitiņām, stāsta cik ļoti priecīga ir par to, ka ne tikai Lauriņai, bet arī Diānai bija iespēja apmeklēt bērnudārzu. Speciālajā bērnudārzā Diāna iemācījās ļoti daudz dzīvei nepieciešamu lietu. Šobrīd Diāna jau iet 1.klasē!

Tatjana tic un ir pārliecināta, ka Diāna pati varēs staigāt. Vasarā abas ar meitiņu apmeklējušas Truskoveckas sanatoriju, pēc kuras Diānai bija būtiski uzlabojumi. Bet lai sasniegtu stabilus rezultātus, šādu rehabilitāciju ir nepieciešams iziet reizi ceturksnī. Tatjana meklē iespējas kārtējo reizi aizbraukt uz Truskavecu, bet šoreiz ar abām meitiņām, jo arī Lauriņai ir piešķirta invaliditāte - viņai neattīstās niere. Tatjana ir vienīgais meiteņu balsts, jo tētis no ģimenes aizgāja, kad meitenītes bija pusotra gadiņa vecas.

Raugoties uz Diānu, rodas pārliecība, ka viss ir iespējams. Ir tikai jāgrib - darīt, palīdzēt un dzīvot!


Mēs varam palīdzēt Diānai tikt tuvāk savam sapnim – iemācīties staigāt!

Bankas rekvizīti:
NODIBINĀJUMS "PALĪDZĒSIM.LV"
Vienotais reģ. Nr. 40008137568
AS "SEB banka"
LV90UNLA0050013761397
SWIFT kods: UNLALV2X
(Veicot maksājumus, lūgums norādīt konkrētu maksājuma mērķi "Diānai Orlovai".
Ja Jūs nevēlaties, lai Jūsu vārds parādās pie ziedotāju saraksta, lūdzu, maksājuma mērķī norādiet: "Anonīms"
.)

Fotostāstu ar papildus informāciju par Diānu vai atrast mājas lapā: www.palidzesim.lv

Visi, kuriem ir informācija par cilvēkiem, kam nepieciešama palīdzība, tiek aicināti rakstīt uz e-pasta adresēm aculiecinieks@delfi.lv, labie_darbi@palidzesim.lv vai ievietot informāciju portāla Draugiem.lv sadaļā "Labo darbu nedēļa".

Šīs un nākamās nedēļas laikā DELFI Aculiecinieks publicēs jūsu iesūtītos stāstus par tiem, kas bez citu palīdzības vairs nevar iztikt. Jāpiebilst, ka publicēsim tikai tās vēstules, kurās būs aprakstīta problēma un pamatota nepieciešamība to risināt. Tāpat šo divu nedēļu laikā informēsim jūs par paveiktajiem labajiem darbiem un cilvēkiem, kas saņēmuši citu palīdzību. Rakstiet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!