Foto: DELFI Aculiecinieks

DELFI Aculiecinieks sadarbībā ar "SEB līzings" uzsāk laipnas un drošas satiksmes akciju. No šodienas līdz 6.martam aicināsim lasītājus dalīties pieredzē, kur, kad un kādās izpausmēs mēs redzam drošas satiksmes piemērus. Pavisam tiks apskatītas četras tēmas – pagrieziena signāla izmantošana, pieklājība izbraucot krustojumu, stāvvietas izmantošana un "Paldies!" pateikšana pieklājīgam satiksmes dalībniekam.

Šoreiz par pagrieziena signālu izmantošanu.

Automašīnas pagrieziena signāls ir viens no instrumentiem kā pierādīt, ka mēs rūpējamies par drošu satiksmi. Ne tikai pagriežoties krustojumā, bet arī veicot apdzīšanas manevru citiem satiksmes dalībniekiem ir skaidri konkrētā autovadītāja nolūki. Bet…

Kā redzams abos video, tas var tikt darīts arī tā, ka citiem līdz galam nav skaidrs, kādam manevram gatavojas autovadītājs.

DELFI Aculiecinieks aicina jūs, cienījamie lasītāji, izsakiet savu viedokli, sūtiet foto un video reportāžas par tēmu: "Kad un kā vajadzētu izmantot pagrieziena signālus, lai auto vadītājs izpelnītos mūsu uzslavu?"

Labākās reportāžas, vērtējuma vai dzīves piemēra apraksts saņems "SEB līzings" specbalvu – piecu stundu kursu Drošas braukšanas skolā. Neizpaliks arī SEB līzings veicināšanas balva. Rakstiet un sūtiet Aculieciniekam!

Kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru! Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām.

Vairāk - akcija "Par drošu un laipnu satiksmi"

Lasiet vēl -

Kāpēc brīdināt pretī braucošos par policijas posteni?
Stāvvieta: Septiņreiz nomēri, vienreiz noliec!
RAKSTIET: Krustojums. Iebraukt vai nogaidīt?
Sastrēguma likums. Vai visiem?
Kārlis Beķeris: Automašīna nav pašapliecināšanās instruments
10 pieklājīgas braukšanas principi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!