Foto: DELFI Aculiecinieks
Patīkami, ja šad tad uz ceļa vai kādā ielu krustojumā viens autovadītājs ir tik pieklājīgs un palaiž citu. Tā vien gribas šim cilvēkam pateikt paldies. Un ko mēs darām? Ierastais veids ir uzmirkšķināt ar avārijas signāla gaismām. Bet iedomāsimies, ja šāda situācija notiek, piemēram, Vācijā. Tur nav pieņems mirkšķināties ar avārijas gaismām, izņemot gadījumus, ja tiešām ir noticis kas nelāgs. Vācietis uzreiz "gāž pa mēmajiem".

Abos video parādīts, ka pateikties piklājīgam autovadītājam var dāžados veidos, bet dažreiz to nedarīt vispār.


DELFI Aculiecinieks vaicā jums, cienījamie lasītāji, - Kā pateikties par pieklājīgu auto vadīšanu? Varbūt esat ko īpatnēju novērojuši citās valstīs? Un vai vispār to vajag darīt? Varbūt cilvēkam pie tās, citas mašīnas stūres tāpat vienalga - vai tu viņam saki vai nesaki paldies?

Lasiet vēl -

Kāpēc brīdināt pretī braucošos par policijas posteni?
Stāvvieta: Septiņreiz nomēri, vienreiz noliec!
RAKSTIET: Krustojums. Iebraukt vai nogaidīt?
Par laipnu satiksmi: Kad rādīt, kad nerādīt pagrieziena signālu?
Sastrēguma likums. Vai visiem?
Kārlis Beķeris: Automašīna nav pašapliecināšanās instruments
10 pieklājīgas braukšanas principi

Viedokļus, foto un video reportāžas sūtiet - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par DELFI Aculiecinieka autoru.

Labākās reportāžas vai viedokļa apraksta autors saņems "SEB līzings" specbalvu – piecu stundu kursu Drošas braukšanas skolā. Neizpaliks arī "SEB līzings" veicināšanas balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!