Foto: DELFI

2011.gada februārī "SEB līzings" jau ceturto gadu pēc kārtas realizē sociālo kampaņu "Par drošu un laipnu satiksmi". Kampaņas mērķis ir pievērst Latvijas autovadītāju uzmanību savstarpējām ceļu satiksmes dalībnieku attiecībām, kā arī elementāriem pieklājības pamatlikumiem, kuru ievērošana ievērojami samazinātu ikdienas stresu, uzlabotu garastāvokli, kā arī satiksmes plūsmu padarītu raitāku.

DELFI Aculiecinieks regulāri saņem sūdzības, foto un video reportāžas par nelaipnu un izaicinošu auto vadīšanu. Nereti tieši tāda uzvedība uz ceļa ir pamatā satiksmes negadījumiem. Tāpēc mēs uzskatām par savu pienākumu atbalstīt šo akciju un aicināt lasītājus izteikt savu viedokli par situācijām, kuras ilustrē vienu auto vadītāju attieksmi pret citiem. Vairāk par akciju uzzināsiet noskatoties video.

Visu februāri "SEB līzings" akcijas ietvaros aicinām jūs, cienījamie lasītāji, sūtīt savus novērojumus, secinājumus, foto un video reportāžas, kurās redzami drošas un laipnas braukšanas piemēri.
Akcijas ietvaros tiks aplūkotas četras tēmas:

7.februārī: Pagrieziens. Vai rādīt, kad rādīt? (piemēram, pagrieziena signāls tiek rādīts savlaicīgi, nevis pēdējā brīdī) – skatieties video!

10.februārī: Krustojums. Iebraukt vai nogaidīt? (piemēram, sastrēguma gadījumā, cik bieži krustojumā mēs palaižam automašīnu no mazākas nozīmes ielas) - skatieties video!

14.februārī: Stāvvieta. Septiņreiz nomēri, vienreiz noliec. (piemēram, vai jūsu uz ielas atstātais auto netraucē satiksmi) - skatieties video!

17.februārī: "Paldies". Darīt TO var biežāk. (piemēram, pateikt 'paldies' citam auto vadītājam ar avārijas signāla gaismām) - skatieties video!

Katrai tēmai SEB līzings piedāvā video stāstu sēriju Autotips.lv. Ikdienišķās satiksmes situācijās iejutīsies divi uzvedības tipi – Emocionāli straujais un Lēni paštaisnais. Divu nedēļu laikā abi atklās savu pārliecību par to, kā lietojami auto pagrieziena rādītāji, kā izbraucams krustojums, dalīsies savā auto novietošanas pieredzē un laipnību izrādīšanā citiem autovadītājiem. Kontrastu pilnos autovadītāju tipus Rīgas ielās iedzīvina aktieri Artuss Kaimiņš un Arturs Krūzkops. Viņu uzdevums nav parādīt, kā būtu pareizi, bet – kā dažreiz notiek… Secinājumus varēsiet izdarīt paši un, protams, sūtiet savu versiju DELFI Aculieciniekam.

Katras nedēļas labāko reportāžu, apskatu un viedokļu autori saņems īpašo "SEB līzings balvu" – 5 stundu apmācība Drošas braukšanas skolā. Tāpat "SEB līzings" katru nedēļu aktīvākajiem vai asprātīgākajiem autoriem piešķirs Drošas braukšanas skolas vecināšanas balvas.

Lai nerastos pārpratumi sazinoties ar reportāžu autoriem, iesūtot materiālu obligāti norādiet savu e-pasta adresi un tālruņa numuru. (Iespējams, tieši jūs būsiet ieguvis galveno balvu)

Augstāk minētās četras tēmas nenosaka, ka tikai tās liecina par laipnu un drošu satiksmi.
Šī mēneša laikā veidosim pieklājīgas auto vadīšanas žestu valodu. (Īss avārijas signāls – Paldies!, utt.)

Tāpat aicinām jūs iesūtīt ielu, krustojumu, stāvvietu, u.t.t. foto, kurās autovadītāji regulāri ievēro pieklājības likumus vai, tieši otrādi, tos neievēro. (piemēram, intensīvas satiksmes krustojumi, kuros nav luksoforu.)

Uzklausīsim ekspertu viedokli par pieklājīgu auto vadīšanu un aicināsim viņus atbildēt uz jūsu jautājumiem. Uzdodiet jautājumus ekspertiem!

Stāstiet savu pieredzi par auto vadītāju paradumiem citās valstīs.

Aicinām visus, kas vēro, raksta, filmē, fotografē, sūtiet reportāžas DELFI Aculieciniekam un piedalieties "SEB līzings" akcijā! Iegūstiet nedēļas galveno vai veicināšanas balvas – apmācību kursus Drošas braukšanas skolā!

Lasiet vēl -

Kāpēc brīdināt pretī braucošos par policijas posteni?
Stāvvieta: Septiņreiz nomēri, vienreiz noliec!
RAKSTIET: Krustojums. Iebraukt vai nogaidīt?
Par laipnu satiksmi: Kad rādīt, kad nerādīt pagrieziena signālu?
Sastrēguma likums. Vai visiem?
Kārlis Beķeris: Automašīna nav pašapliecināšanās instruments
10 pieklājīgas braukšanas principi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!